Gå till innehåll

Korttidstillsyn för ungdom över 12 år

Ungdoma över 12 år som inte längre har rätt till skolans fritidsverksamheter, men som behöver tillsyn när vårdnadshavare arbetar eller studerar, kan få beviljat insatsen korttidstillsyn utanför det egna hemmet.

Korttidstillsyn är ett individuellt behovs anpassat stöd i en trygg hemlik miljö med pedagogiskt planerad aktiviering samt meningsfull sysselsättning.

Solkattens korttidstillsyn/fritidsverksamhet är öppen för skolungdomar över 12 år med funktionsvariation och därför inte bör vara ensamma hemma före och/eller efter skoldagen och under skollov. Under skolveckorna får du mellanmål och på skollovsdagarna får du lunch.

I vår fritidsverksamhet/korttidstillsyn får du fritids sysselsätning och tillsyn av fritidsperonal före och efter skoldagen. Vår personal arbetar pedagogisk för att du ska få en trygg, trivsam och en meningsfull fritidssysselsättning.

Hos oss kan du göra olika saker pyssla, spela, skapa och vara med i aktivteter både inomhus och utomhus.

Under loven har vi större rörelsefrihet och tid att göra utflykter såsom bad, bowling, bio och uteaktiviteter allt efter vad årstiden erbjuder.

Solkattens fritids/kortidstillsyn finns till för och ansöks till som en LSS-insats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-06-12
Publicerad:
2023-05-06