Gå till innehåll

Räddningstjänst, vår verksamhet

I Gällivare kommun är räddningstjänsten organiserad genom en heltidsstation i centrala Gällvare och fem räddningsvärn. Räddningsvärnen finns i Skaulo, Nilivaara, Ullatti, Hakkas och Nattavaara. LKAB industribrandkår ingår också i den kommunala organisationen genom att avtal finns tecknat om att bistå varandra vid räddningsatser.

Räddningsresurser i Gällivare kommun

Heltidsstationen har en anspänningstid om 90 sekunder. Räddningsvärnen består av en organiserad grupp frivilliga som vid larm inställer sig om de har möjlighet.

Inom delar av Norr- och Västerbotten finns en utbyggd samverkan och gemensam ledningsorganisation för att kunna hantera omfattande, flera samtidiga och komplexa olyckor på bästa sätt. Dygnet runt finns ett inre befäl och en räddningschef i beredskap tillgängligt för området.

Vi ger information och rådgivning samt arbetar med myndighetsutövning genom tillsyn, kontroll och handläggning utifrån lagstiftning. Vi ska verka för en god och långsiktig hållbar livsmiljö för människor som vistas och verkar i Gällivare.

Är du bosatt i Skaulo, Nilivaara, Ullatti, Hakkas eller Nattavaara och vill hjälpa till? Då kan du kontakta Marcus Pittja som är ansvarig för värnen.

Kontakt till insatsledare

Johan Svensson
Jonas Larsson
Kjell Pettersson
Marcus Pittja

Telefon: 0970-818899

Sidinformation

skylt
Räddningstjänsten

Lassarettsgatan 42

982 34 Gällivareskylt
Räddningschef
Frida Klarin
Senast uppdaterad:
2023-11-17
Publicerad:
2022-11-10