Gå till innehåll

God man, förvaltare, förmyndare

Vill du göra skillnad? Hjälpa en medmänniska? Det finns alltid behov av fler gode män och förvaltare

En god man eller en förvaltare företräder den som på grund av sin hälsa behöver hjälp med att bevaka sina juridiska, ekonomiska och personliga intressen. Det kan till exempel handla om att se till att räkningar blir betalda, att man har ett bra boende och att får de insatser och bidrag från samhället som man har rätt till och behöver.

Behov av fler ställföreträdare

Överförmyndarnämnden i Gällivare har alltid behov av gode män och förvaltare. Du som redan har uppdrag kanske har möjlighet att ta fler uppdrag? Har du inget uppdrag idag men är intresserad - kontakta oss på overformyndaren@gallivare.se och anmäl intresse eventuellt skicka in en intresseanmälan som du hittar under "blanketter och informationsmaterial"!

Om du eller en anhörig har behov av en god man så kan ni läsa mer om hur ni ansöker om god man och om vad en god man kan hjälpa till med. Ett alternativ till god man eller förvaltare kan vara framtidfullmakt eller anhörigbehörighet.

Det finns även sidor med information som kan vara till stöd för dig som redan är god man, förvaltare , förmyndare eller förälder till underårig.

Sidinformation

skylt
Överförmyndarexpeditionen

Kommunkontoret, Gällivare

Gällivare kommun Överförmyndarnämnden 982 81 Gällivare

Telefontider:
Mån 10.00-12.00 och Ons 13.00-15.00.

Eventuella besök ska bokas i förväg.


Senast uppdaterad:
2024-02-23
Publicerad:
2023-03-20