Gå till innehåll

Budget- och skuldrådgivning

Vi kan under en kortare eller längre period av våra liv hamna i ekonomiska svårigheter. Om du upplever att din ekonomi inte går ihop eller om du har problem med skulder kan budget- och skuldrådgivningen ge dig råd och stöd som kan bistå dig i din vardagsekonomi eller din skuldsituation. Rådgivningen är gratis och rådgivarna har tystnadsplikt.

Budgetrådgivning

Det här kan vi hjälpa dig med:

  • Du kan få stöd för att förtydliga och skapa en överblick över din privatekonomi såsom inkomster, utgifter och skulder.
  • Du kan få stöd upprätta en budget och råd kring hur den kan påverka din egen ekonomi.
  • Du kan få stöd och råd om du upplever att din ekonomi behöver förändras för att förhindra att du hamnar i en ohållbar situation.

Skuldrådgivning

Det här kan vi hjälpa dig med:

  • Du kan få råd och stöd på vad du kan göra för att undvika att en skuldsituation förvärras och hjälp med att på sikt hitta en lösning.
  • Du kan få stöd förtydliga din ekonomi med beräkningar och förslag till frivilliga uppgörelser.
  • Du kan få information om skuldsanering och stöd vid en ansökan. Om du beviljas skuldsanering får du fortsatt stöd och råd under hela skuldsaneringsperioden.

Kontakt

Du är välkommen kontakta oss på 0970-818 273 via vår epost
eller lämna ett meddelande i växeln.

Postadress:
Gällivare kommun
Konsumetvägledningen
982 81 Gällivare

Öppettider

Måndag till torsdag 8.30-16.00, Fredag 8.30-15.00.

Vill du träffa oss för rådgivning behöver du boka tid. Är vi svåra att nå rekommenderar vi att du mailar eller lämnar meddelande i växeln så ringer vi upp så fort vi kan.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-12
Publicerad:
2023-04-05