Vaccinationsbevis införs

24 november

Vaccinationsbevis införs nu efter regeringens beslut. Detta gäller vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på fler än 100 personer inomhus. Ändringen träder i kraft den 1 december 2021.

Du som kommer på föreställningar anordnade av Gällivare kommun måste uppvisa vaccinationsbevis Personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna. På covidbevis.se går det att ladda ner ditt bevis med Bank-id till din mobiltelefon. Gällivare kommun kommer som arrangör skanna in den QR-kod som finns i samband med insläppet. Ha med legitimation. Om du inte kan skaffa eller visa ett elektroniskt vaccinationsbevis behöver du beställa ett i papper. Det är viktigt att du gör det i god tid så att du kan visa din vaccinationsbevis på plats.
För att beställa ett vaccinationsbevis i papper behöver du fylla i och skicka in en blankett och därefter får du beviset med posten.

Ta hjälp av en anhörig eller kontakta biblioteket för att få hjälp med detta

22 november

Folkhälsomyndigheten rekommenderar regionerna att alla i förskoleklass eller äldre, och som får symtom på covid-19, ska erbjudas ett covidtest. Det gäller från den 22 november även vaccinerade.


❤ Tack för allt du gör för att förhindra spridning ❤

 

Nya skärpta nationella råd 14:e december - krisinformation.se

Vaccination   |  Företag  |  Möten och evenemang  |  Lokal samverkanskonferens
 Lättläst och anpassad information