Gå till innehåll

Anhörigstödet

Är Du intresserad av att delta i en anhöriggrupp? Du får träffa andra anhöriga i liknande livssituation och byta erfarenheter, prata av dig, få nya vänner och känna gemenskap.
Du kan ventilera dina känslor och känna att du inte är ensam.

Känner du ett behov av att få träffa andra i samma situation, men hittar ingen aktuell grupp som passar dig, ring eller maila gärna till Anhörigkonsulent så försöker vi ordna detta.

Vårdar eller stöttar du en närstående med Demenssjukdom och känner att du skulle vilja träffa andra i samma situation?

Just nu har vi ingen Anhöriggrupp pågående, men detta är vår allra största målgrupp och behovet är stort. Kontakta Anhörigkonsulent så samordnar vi en Anhörigträff/grupp. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Relaterade länkar:

Gällivare Kommuns Anhörigkonsulent sitter med i ett Nationellt Nätverk med fokus på Vuxensyskon. Detta ger oss möjligheten att erbjuda alla i vår kommun chansen att anmäla sig kostnadsfritt till Digital Samtalsgrupp för Vuxensyskon. Det är en omtyckt samtalsgrupp och det startar grupper flera gånger per termin. Dessa blir snabbt fyllda, men får man inte plats kan man ställa sig på kö för nästa tillfälle. Samtalsledare för varje grupp är två Anhörigkonsulenter från Nätverket och deltagarna är från hela landet vilket kan vara skönt om man vill känna sig lite mer anonym.

Anmälan till en samtalsgrupp gör man lättast till Maria Ahlqvist på Nationellt Kompetenscentrum Anhörig då hon samordar grupperna. Du kan också kontakta Anhörigkonsulent i Gällivare

Relatarade länkar:

I den här gruppen har vi olika erfarenheter och berättelser, vi befinner oss på olika platser i livet. Det som förenar gruppens deltagare är ett liv i närheten av en person som på ett eller annat sätt är drabbad av psykisk ohälsa kanske till följd av ett missbruk eller annan sjukdom. Att prata om det vi upplevt eller känt, kan väcka andra, nya tankar och känslor och detta är okej. Kanske vi ser situationer i ett nytt ljus och kanske vi orkar och vågar ta nya steg. Du väljer själv vad du känner att du vill dela med dig av och alla deltagare ger ett tystnadslöfte. Gruppen är densamma från början till slut då det är viktigt för att kunna känna sig trygg. Max 6 deltagare.

Samtalsgruppen innehåller 6 träffar. Varje tillfälle är 2 timmar inkl. en fikapaus, vi berör följande områden:

Träff 1. Introduktionsträff
Träff 2. Relationen
Träff 3. Ansvar, skuld och skam
Träff 4. Att sätta gränser
Träff 5. Sorg
Träff 6. Oro och Acceptans, Vad behöver Jag framöver?
Uppföljningsträff

Plats: Anhörigcenter Ljusglimten, Hantverkaregatan 9, Gällivare
Deltagandet är kostnadsfritt

För intresseanmälan eller funderingar kontakta:
Linda Mosesson, Anhörigkonsulent
linda.mosesson@gallivare.se , 0970-818242

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-03-18
Publicerad:
2024-03-18