Gå till innehåll

Fakturor

Gällivare kommun kan skicka och ta emot e-fakturor, både till privata personer och till företag.

För privatperson
Du kan förenkla betalning av fakturor till kommunen genom att anmäla dig via din internetbank. Med tjänsten elektronisk faktura får du din faktura direkt till din internetbank i stället för på papper hem i brevlådan.

För företag
Gällivare kommun har möjlighet att skicka fakturor som pdf-format till e-post och sve-fakturaformat som E-faktura via VAN operatör. Skicka mail/brev om hur du vill ha dina fakturor. Ange e-postadress eller GLN.

Leverantörsfakturor

Vi ser gärna att du skickar elektroniska fakturor till kommunen. Alla uppgifter som behövs för att kunna skicka E-fakturor till oss finns under nedanstående länk. Vid upphandlingar är elektronisk fakturering nästan alltid ett obligatoriskt krav (ska-krav).

Fakturareferens
Alla fakturor som skickas till kommunen ska ha en referenskod som består av 4 bokstäver, 2 siffror och bokstaven E i slutet. Referenskod är en förutsättning för att fakturan ska hamna hos rätt person och för att du ska få betalt i rätt tid.

Det optimala för hanteringen är att referenskod anges i fakturafältet "Er referens".

Fakturareferens vid köp med rekvisition
Alla fakturor som skickas till kommunen där en rekvisition finns som underlag ska ha rekvisitionsnumret angivet som referens på fakturan.

Det optimala för hanteringen är att rekvisitionsnumret anges i fakturafältet "Er order" och referenskod i fakturafältet "Er referens".

Betalningsvillkor

Vi tillämpar alltid 30 dagars betalningsvillkor för leverantörsfakturor i våra upphandlingar och avtal. Även om du inte har avtal med kommunen tar det som regel 30 dagar för fakturan att betalas även om du angivit andra betalningsvillkor. Om betalning skett efter 30 dagar så godtar kommunen dröjsmålsränta i enlighet med räntelagen från förfallodagen till dess betalning skett.

Faktureringsadress​

Alla leverantörsfakturor ska skickas till kommunens gemensamma adress för fakturor:

Gällivare kommun
Ekonomiavdelningen
982 81 Gällivare

Övrig service

Omsorgsfakturor för personer som är äldre och personer med funktionsvariation.
hemvardsfakturering@gallivare.se

Slamfakturor
slamfakturering@gallivare.se

VA-fakturor
VAfakturering@gallivare.se

Renhållningsfakturor
renhallningsfakturering@gallivare.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-06-14
Publicerad:
2023-05-26