Gå till innehåll

Näringslivet i Gällivare Kommun

Gällivare kommun jobbar för att vara expansiv och erbjuda ett differentierat och växande näringsliv som ger en ökad möjlighet för hela familjer att hitta matchande arbete och därmed möjlighet att lockas till och att stanna kvar i kommunen. Ett starkt samarbete mellan kommunen och företagen bidrar till rätt utveckling och företagsklimat.

Näringslivsarbetet utgår från kommunplanen, som är Gällivare kommuns främsta styrdokument och beslutas av kommunfullmäktige. Den är utgångspunkt i nämnders och styrelsers arbete med verksamhetsplaner.
Kommunplanen är en ledstjärna för hela kommunkoncernens utvecklingsarbete.

Kommunplanen i sin helhet finner du under relaterad information, längst ner på sidan.

Gällivare Näringsliv AB

Gällivare Näringsliv AB är näringslivsbolaget som i samverkan med det lokala näringslivet verkar för en strategisk utveckling och förnyelse av näringslivet i Gällivare. Gällivare Näringsliv AB bildades 2019 och ägs av Gällivare kommun, LKAB och Företagarna i Gällivare AB.

Gällivare Näringsliv ABs uppdrag går ut på att skapa förutsättningar i världsklass för att bedriva näringsverksamhet i Gällivare.

Hur kan vi bli bättre?

Dina erfarenheter som företagare är viktiga för att vi ska kunna utveckla företagsklimatet i Gällivare kommun. Dela gärna med dig av dina tankar och förslag på hur vi kan vässa vår service ännu mer.

Sidinformation

Kontakta Gällivare Näringsliv AB i företagsärenden
Gällivare Näringsliv

Centralplan 4

982 31 Gällivare

Senast uppdaterad:
2024-05-14
Publicerad:
2023-09-13