Gå till innehåll

Sommarjobbet en fullträff – sadlade om till stödbiträde

Stödbiträde Lina

Sommarjobb och timvikariat landade i en månadsanställning på Solkatten. "Alla mina kollegor är superbra, det är roligt", säger Lina Israelsson.

Länge arbetade Lina Israelsson, 22, som timvikarie på olika boenden, men sedan januari 2023 är hon månadsanställd på kommunens korttidshem Solkatten. ”En stor trygghet”, säger hon.

Redan under frisörstudierna i Luleå började hon vikariera på Sjöjungfruns gruppbostad och Hökens dagcenter hemma i Gällivare under sommarmånaderna. Det dröjde inte länge innan hon också vikarierade på ett gruppboende i Luleå.

– Jag flyttade tillbaka hit när jag var höggravid för att komma närmare min familj, sedan tycker jag att Gällivare i sig är jättefint, med naturen och så, säger Lina Israelsson.

Sedan januari 2023 är hon månadsanställd på Solkattens korttidshem och fritids som stödbiträde.

Jag älskar ju för det första alla barn, ungdomar och vuxna som är här, det är en stor variation på människor, säger Lina Israelsson.

Som stödbiträde ger hon hjälp och stöd där det behövs, det är allt från handling och städning till planering och genomförande av aktiviteter. De gör utflykter, restaurangbesök och spelar sällskapsspel.

– Det är som ett vanligt hem. Vi försöker göra det så hemtrevligt som möjligt, så det är deras vardagsgrejer som de gör här, säger Lina Israelsson och fortsätter:

– Jag tycker att det är roligt, det är utvecklande, man känner att man gör nytta och hjälper både föräldrar och barn.

Fördelarna med månadsvikariat är hon snabb med att räkna upp – det är en trygghet vad gäller lön, schema och kollegor.

– Först och främst det här med att man kan planera sitt schema, när jag har barn och har henne varannan vecka är det en stor fördel, att jag kanske behöver gå förmiddag till exempel.

För henne har ett månadsvikariat också inneburit att hon vågat ta mer ansvar, och hon är sedan nyligen också kontaktperson åt en av ungdomarna.

Sedan gillar jag det här med att man är på samma ställe och inte behöver vara runt omkring överallt. Det är en stor trygghet.

Därför ska du välja månadsanställning

  • Du får månadslön – en tryggare inkomst än om du arbetar som timanställd
  • Du får en schemarad och arbetar på specifik enhet under din anställningstid – garanterat arbete jämfört med om du arbetar som timanställd
  • Du får intjänade semesterdagar – planera din ledighet i schemat
  • Du får rätt till personalförmåner – exempelvis friskvårdstimme, gratis bad, gymkort
  • Fler medarbetare som fyller vikariebehov genom månadsanställningar – en ökad kontinuitet för brukaren

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-03-22
Publicerad:
2024-03-22