Gå till innehåll

Kommunen som arbetsgivare

Vi är Gällivare kommun. Vi är en arbetsgivare, myndighetsutövare och samhällsbyggare. Likt andra kommuner är vi ansvarstagande och brinner för vår organisation och vårt fokus i all vår kommunikation är våra medborgare och kommande medborgare.

Vi är orädda, aktiva och positiva. Vi är också varma, inkluderande, trygga och pålitliga. Det ska märkas i allt från hur den enskilda kommunmedarbetaren agerar till de stora beslut som kommunen som organisation fattar. Troligen har platsen vi verkar på format oss i den här andan. Vi har en strävan efter att utvecklas och som organisation tydliggöras i en gemensam riktning.

Vår värdegrund

All verksamhet vilar på kommunens gemensamma värdegrund och ska återspeglas i praktisk handling och i varje dokument och beslut.

Gällivare kommuns värdegrund
Alla medborgare är lika värda och ska bemötas med respekt. Kommunen arbetar aktivt för att ha jämlikhet och jämställdhet i fokus i alla kontakter med medborgare, organisationer och företag.

Ledorden i värdegrunden är

Mångfald Vi ser olikhetens styrka och möjlighet i verksamheten, i organisationen och i samhället. Vårt bemötande ska präglas av respekt för varandra.

Effektivitet – Vi ger rätt service, till rätt kvalitet med ansvarfullt nyttjande av våra resurser.

Nyskapande – Vi är innovativa och alla vågar tänka nytt.

Attraktivitet – Ett mångkulturellt samhälle i naturskön miljö med en infrastruktur som erbjuder närhet till arbete, service och fritid.

Vårt löfte

Vi är kraftfulla möjliggörare!

Förskola, skola, äldrevård, bygglov, sophämtning, vatten, avlopp, snöröjning. Listan kan göras lång. Vi får din vardag att fungera. Vi nöjer oss dock inte med det.

Ett nytt centrum tar form, vi bygger bostäder och nya mötesplatser som ger förutsättningar för ett njutbart förenings och friluftsliv. I Gällivare finns många minoriteter och både kulturlivet och landsbygden är viktiga för oss.

Vi är mitt uppe i en unik samhällsomvandling och står i händelsernas centrum globalt när industrin miljardsatsar för en grönomställning. Det kräver betydligt mer av oss än av många andra kommuner. Och vi lovar dig att vi gör allt vi kan för att skapa möjligheter utöver det vanliga.

Som medarbetare hos oss får du den bästa kombinationen av trygghet och spänning. Som offentlig aktör är vi en trygg arbetsgivare. Som kontrast till det står vi inför en historisk samhällsomvandling där vi på kort tid ska göra nästan omöjliga saker. Det innebär att du får vara med på en hisnande resa som kräver både kraft och mod.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-12-06
Publicerad:
2023-04-26