Gå till innehåll

Tillfälliga utställningar

Zara Hallman Porträtt och Stilleben, vernissage lördag 13 jan. kl. 12. Utställlningen pågår till 10 februari.

Utställning Barbro Törngren rensar garderoben

Det finns så mycket mörker i världen, jag vill måla ljuset!
Till stor del målar Zara Hallman porträtt, stilleben och andra motiv med en stor portion fantasi. Det finns ett stort psykologiskt djup i hennes porträtt och en färgrik innerlighet i hennes stilleben och fantasimålningar. I sitt skapande beskriver hon sig som petig och berättar att det ibland kan ta upp till två år att färdigställa en målning.

Zara Hallman är bosatt i Valvträsk utanför Gunnarsbyn, Boden. Där har hon även har sin ateljé. Skapandet har alltid varit en central del av hennes liv och hon började tidigt måla. Intresset medförde att hon gick konstlinjen på Sunderby Folkhögskolas konstlinje i början av 1990-talet. Därefter tog hon hand om familjens fyra barn innan hon kunde återuppta konstnärskapet. De senaste tjugo åren har hon utvecklat sitt måleri.

Zara Hallman har ett stort engagemang för att bevara gammelskogen utanför Gunnarsbyn. Skogen är också en central inspirationskälla för hennes skapande. Hon menar att ju äldre den är desto mer näring ger den åt hennes själ. Vid sidan av styrka och kraft ger den henne enorma skönhetsupplevelser. Hon menar att dessa minst är i klass med sådana som serveras på de bästa av konstgallerier.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-01-05
Publicerad:
2022-11-15