Gå till innehåll

Butik

I vår välsorterade museibutik hittar du lokala produkter i form av konsthantverk, smycken, litteratur, kaffe, thé, sylt, kläder, garn och souvenirer. Vi uppdaterar ständigt sortimentet.

I vår butik finns något för alla!

I vår museibutik finns något för alla!

I vår museibutik finns något för alla!

Vi har lokalt hantverk, till exempel samiska knivar

Vi har fått in vackert samiskt hantverk av slöjdaren Irene Nutti från Porjus. Kom och se hennes armband, nyckelringar, mobilskydd, necessärer och kragar.

fin bild
fin bild

Vi har handgjorda samiska knivar, damhandväskor i renskinn, ljuslyktor, kåsor och tennarmband.

fin bild

Vi har ett brett urval av silversmycken från Jokkmokks tenn.

fin bild

Vi har ett femtiotal titlar som omfattar både fakta- och skönlitterära böcker. De flesta handlar om Norrbotten med betoning på Gällivare och Malmbergets historia, vår fantastiska natur, de samiska, meänkielska och sverigefinska kulturerna samt lokal mat.

fin bild

Morgontrött eller livsnjutare i allmänhet? Vi har det lokalproducerade Lemmelkaffet och flera thésorter från Alterhedens.

fin bild
fin bild

Gillar du att sticka och vill ha utmaningar? Hos oss hittar du flera mönster för olika typer av lokala vantar och tillhörande garn. Vill du inte sticka själv har vi många handstickade vantar och mössor.

fin bild

Är du sugen på något sött och nostalgiskt? Vi erbjuder klassiska godisstrutar och godissorter som till exempel Nickel, Friska fläktar och Sidenkuddar. Prova gärna Renskit, som är favoritgodiset bland våra besökare.


fin bild

Vi har ett urval av produkter från Jokkmokks tenn.


fin bild

Hos oss hittar du flera olika sorters sylt, marmelad, bärpulver och viltkryddor


fin bild

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-07-22
Publicerad:
2022-11-14