Gå till innehåll

Sandvikens friluftsområde

Sandvikens friluftsområde och badplats ligger ca 2 km väster om Gällivare centrum. I Sandviken finns förutom sandstranden, den fantastiska utsikten över Dundret och glittrande vatten, möjlighet till flertalet aktiviteter.

I området finns en volleybollplan, ett utegym med anslutande motorikbana för barn, gungor och en dansbana. Här finns även ett dj-bås som antingen spelar förinställda loops eller musik från användarens telefon. Upp till två telefoner kan spela samtidigt och mixas med hjälp av olika funktioner i dj-bordet.

I Sandviken finns också grillplatser, långbord och gräsytor för den som vill avnjuta en picknick eller kanske ett parti kubb. Stranden lockar många badsugna under varma sommardagar och det är långgrunt i vattnet. På parkeringen finns två utedass varav det ena är tillgänglighetsanpassat.

I skogen bakom parkeringen finns en nybyggd skolskog som även den erbjuder grillmöjligheter, sittplatser för många, en äventyrsbana och möjlighet till skogslek och inlärning i naturmiljö.

Varmt välkommen till Gällivares pärla Sandviken!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-08-18
Publicerad:
2023-03-27