Gå till innehåll

Djävulsklyftan

Mellan Koskullskulle och Tjautjasjaure hittar du Djävulsklyftan. En tätortsnära vildmark med hällmarker, myrar och skogar med gammal karaktär. Detta är en perfekt destination för en dagsutflykt!

Hur kommer jag dit?
Strax utanför Koskullskulle när du passerat Linaälv och fortsätter i riktning mot Tjautjasjaure finns en liten avtagsväg med bom till höger. Därifrån startar din färd antingen till fots eller på cykel mot Djävulsklyftan. Fortsätt längs grusvägen tills du kommer fram till skylten som markerar stigen mot Djävulsklyftan. Vandringen längs stigen tar dig över stock och sten tills du slutligen når fram till ravinen. (total sträcka att gå från vägen är drygt 3 km enkel väg) Om du är van att cykla i terräng går det att ta sig nästan hela vägen fram med cykel.

Fakta
Djävulsklyftan är en ca 2 km lång och 50-100 m bred ravin, med en dramatisk och vacker natur omkring. För den natur och djurintresserade finns här ett rikt växt- och djurliv i området. Stigen är spännande och lite utmanande att gå då terrängen är varierande. Vid ravinen hittar du en enklare grillplats.

Svårighetsgrad: lätt/medel
Terräng: grusväg samt skogsstig med delvis branta stigningar och stenig terräng.

Var rädd om naturen, ta med dig ditt skräp när du lämnar platsen!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-08-18
Publicerad:
2023-02-22