Gå till innehåll

Mikaela Stadig

Mikaela Stadig

Gällivare vill växa och bli fler invånare. Därför lyfter vi gärna fram människor som på ett eller annat sätt hittat sin väg till hit. En av de Mikaela Stadig som under sommaren nappade på rekryteringskampanjen ”Sveriges bästa sommarjobb”.

Under våren fick Mikaela, som är bosatt med sin familj i Stockholm, ett erbjudande i sin postlåda som visa sig bli ett äventyr för hela familjen. Budskapet löd: ”Sveriges bästa sommarjobb för dig och familjen”.

Mikaela, som i grund är utbildad barnmorska med arbetslivserfarenhet både i Skåne och Stockholm, blev intresserad. eftersom att hon alltid har varit intresserad av att upptäcka mer av de norra delarna av Sveige. När även hennes kollega tipsade henne om erbjuandet så kunde hon inte längre motstå erbjudandet och äventyret.

Tillsammans med familjen packade de in sig bilen för ett tre veckor långt arbets- och semesteräventyr i Sveriges norra delar, nämligen Gällivare. Under perioden som Mikaela vikarierade på Gällivare sjukhus förlossnings- och gynavdelning, så passade resten av failjen på att semestra i Gällivare med omnejd.
– Det har känts otroligt spännande och lite som ett äventyr att få chansen att arbeta i Gällivare, säger Mikaela.

I början av augusti återvände Mikaela hem för en tillsvidare tjänst som hon blev erbjuden precis innan avfärden till Gällivare.

Hade jag inte fått en ny tjänst precis innan jag åkte så hade tanken varit lockande att stanna kvar. Gällivare har defenitivt lämnat avtryck. Både min sambo och barnen har trivts superbra och deras intresse av platsen är riktigt stort. Vi kommer absolut tillbaka, kanske redan nästa sommar och vem vet kanske då för att stanna.


Tillsammans får vi Gällivare att växa!

Under mars-april pågick Region Norrbottens rekryteringskampanj ”Sveriges bästa sommarjobb” för att anställa vård- och tandvårdspersonal i hela länet under sommaren. Nästan 70 000 personer i storstadsregionerna nåddes av budskapet ”Sveriges bästa sommarjobb för dig och familjen” med gratis resa och boende för familjen i form av personliga brev, annonser i fackpress och på regionens kanaler i sociala medier.
Efter kampanjen rekryterades 88 personer för sommarjobb inom vården och Folktandvården i Norrbotten.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-11-22
Publicerad:
2023-10-03