Gå till innehåll

Daniel Jansson

Daniel Jansson

Daniel Jansson är en av Gällivares nyinflyttade.

Den gröna omställningen innebär stora möjligheter för Gällivare kommun att expandera och utvecklas. Gällivare befinner sig i ett expansivt läge, med en växande och stark arbetsmarknad. Det är många som hittar hem till Gällivare, både nya inflyttare och hemvändare. Daniel Jansson från Strömsund berättar här om sin första tid på orten.

Efter att ha besökt Gällivare vid några tillfällen och en önskan att prova på något nytt flyttade Daniel Jansson hit. Nu jobbar Daniel som företagsrådgivare på Sparbanken Nord och trivs bra.

Personligen trivs jag jättebra, extremt bra, jag är verkligen positivt överraskad. Det var mitt natur- och träningsintresse som fångade och lockade mig till platsen. Gällivare har många likheter med Östersund där jag bodde tidigare, både vad gäller samhället och människorna, säger Daniel.

Boendefrågan är aktuell i Gällivare likväl som på många expanderande orter. Kalkylen visar att det behövs 1200 nya bostäder de närmaste åren. Kommunen jobbar aktivt på att hitta fler aktörer som vill satsa och investera med att bygga vår stad.

Jag gjorde ett inlägg på Facebook och som via mitt personliga flöde delades vidare. Jag hittade då ett alternativ som inneboende medan jag väntar på en egen lägenhet via Top bostäder. Jag får tillträde till den från och med den 1 mars. Mitt tips till andra är att hålla sig uppdaterad via sociala medier, berättar Daniel.

Hitta rätt i din nya gemenskap

För att nyinflyttade snabbt ska komma in i gemenskapen och hitta rätt har kommunen en inflyttningsservice som hjälper nya medborgare med både information och aktiviteter.

Att få människor att trivas handlar till stor del om sitt eget intresse, våga vara sökande, det handlar till stor del om ditt eget mindset. Inställningen är viktig! För att få människor att trivas kan ha att göra med många faktorer så som en bra arbetsplats och en värdefull fritid. Så jag slänger in ett extra tack till mina otroliga kollegor här, säger Daniel.

Balansen mellan arbetsliv och fritid

Något som Daniel lyfter fram är Gällivares stora utbud vad gäller aktiviteter och föreningsliv. Där är ett bra exempel Gälkarun. Ett privat initiativ som syftar till att stärka motivationen för träning och folkhälsan genom olika löparlopp runt om i Gällivare kommun.

Vad är då det bästa med Gällivare?

Folket. Ju högre upp i Sverige man kommer desto trevligare är folket. Det är otroligt kul att få träffa alla personer bakom företagen i Gällivare då det finns otroligt mycket driv och engagemang och jag har den otroliga möjligheten att vara en del av deras resa och bidra till ett bra näringsliv i Gällivare. Det som gör Gällivare unikt är möjligheterna till allt, närheten till Dundret och att det är enkelt och lätt att leva här. Sedan kan man också lyfta fram förändringarna. Det händer mycket och står inte still, det är kul. Som till exempel samhällsomvandlingen, det är ett levande samhälle. Sist men inte minst närheten, femminuterssamhället och enkelheten, avslutar Daniel.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-02-14
Publicerad:
2024-02-14