Gå till innehåll

Vanliga frågor om feriejobb

På denna sida hittar du svaren på de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret på just din fråga, tveka inte att kontakta feriehandläggarna. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Du ansöker genom att skapa en profil och skicka in en ansökan via e-tjänsten.
Det gör du här. Länk till annan webbplats.

I din ansökan ber vi dig skriva några ord om dig själv. Vad du är intresserad av att arbeta med, dina fritidsintressen och vad du är bra på.

Ansökan är öppen 13 mars till 14 april för 2024 års feriearbete. Om du inte har gjort någon ansökan innan sista ansökningsdatum eller om din ansökan inte är komplett i fylld har vi inte möjlighet att erbjuda dig feriejobb.

Tänk på att registrera en e-postadress som du använder eftersom du får svar på din ansökan via e-post.

De flesta jobben är inom kommunala verksamheter och föreningar och de områden du kan söka är till exempel administration, lokalvård, vaktmästare, servering/kök, park/grönområde, kultur och föreningsverksamhet. Läs mer HÄR!

Om du kryssar för alla 3 perioderna, då ökar chanserna till jobb. Du får dock bara jobba en period. Viktigt är även att söka så brett som möjligt, du kan välja att söka inom alla områden. Tänk på att ju fler arbetsområden du väljer ju större chans att få ett feriejobb.

Vi prioriterar i första hand ungdomar som går på gymnasiet och ej har haft ett
feriejobb via Gällivare kommun tidigare så det är viktigt att du kryssar i detta
alternativ om du går på gymnasiet och ej har erbjudits ett feriejobb via oss tidigare.

Erbjudande om feriejobb skickas till den mail-adress som du registrerar vid ansökan.

Du kan tyvärr inte byta arbetsveckor, bara tacka nej om du inte kan jobba den period du har erbjudits feriejobb. Det är viktigt att du kontaktar handläggaren för feriejobben och meddelar detta, så snart som möjligt.

Information om vilka arbetsuppgifter du kommer att ha får du i det e-postmeddelandet som skickas med erbjudandet om feriejobb. Du får även informationen av din handledare på din arbetsplats.

Om du ej fått en plats i första uttagningen ställs du på reservlista och kan ändå få en plats vid ev. avhopp. Du får meddelande via mail även om du inte blir uttagen.

Besked kommer så snart alla platser är tillsatta under maj månad.

I första hand ska du prata med din handledare på arbetsplatsen. Du kan även kontakta handläggaren för feriejobben.

Information om vem som är din handledare och kontaktuppgifter till arbetsplatsen, får du i e-post du kommer att få med information om var du blivit placerad.

Enligt arbetsmiljölagen måste man efter 4,5 timmars arbetstid ha 30 minuters rast. Tiden för rast läggs på arbetstiden, det vill säga vid till exempel arbete 6 timmar/dag kommer arbetsdagen att vara 6,5 timmar.

Om du blir försenad ska du kontakta handledaren på din arbetsplats och tala om det. Se till att ha rätt telefonnummer med dig.

Ring din handledare innan arbetsdagen börjat och meddela att du är sjuk.

Ferieungdomar har ej rätt till sjuklön.

Respektive arbetsplats kommer berätta för dig vilka kläder som gäller. Kräver det speciella arbetskläder kommer du få låna det.

13 mars 2024 öppnar ansökan för 2024 års ferieplatser

Sidinformation

Kontakta feriehandläggaren vid frågor

Mats Ryen: 0970-81 82 01
Mikael Eriksson: 0970-81 87 70

Senast uppdaterad:
2024-03-06
Publicerad:
2024-03-06