Gå till innehåll

Stöd, bidrag och stipendier

Stöd till föreningar, organisationer och kulturarbetare.
Hos oss kan föreningar, kulturarbetare och studieförbund söka bidrag för sina verksamheter. Det finns möjlighet att söka både ett årligt kulturstöd men också för ett enskilt arrangemang.

Som studieförbund, om verksamheten är ny i Gällivare tar ni kontakt med kultursamordnare för vuxna.

Kulturen delar varje år ut två kulturstipendier och ett eldsjälspris. Ansökningsblanketter finns för de olika stipendierna och där finner du också vilka regler som gäller. Stipendierna och eldsjälspriset kan man dels ansöka om men också nominera någon du tycker är värd ett av våra priser. Beslut vem som tilldelas priserna fattas av Kommunstyrelsens Ungdom- Fritid- och Kulturutskott.

  • Kulturstipendium Vuxen 20 000:-
  • Kulturstipendium ungdom 18-26 år 10 000:-
  • Eldsjälspriset 10 000:-

Stipendiet är avsett att stödja verksamheten inom skilda konstnärliga verksamhetsområden såsom bildkonst, dans, film, fotokonst, koreografi, litteratur, musik samt teater och andra jämförbara områden.

Stipendiet kan delas ut till enskild eller i grupp. Företräde har den som är född eller sedan en längre tid varit verksam i Gällivare kommun. Stipendiet fördelas i två kategorier vuxen och ungdom.

Gällivare kommun delar varje år ut ett stipendium till " Årets eldsjäl". Den sanna eldsjälen utför ofta ett arbete som inte alltid syns utåt men som föreningen, verksamheten inte skulle klara sig utan. Årets eldsjäl skall vara bosatt i kommunen och under en längre tid varit ideellt verksam.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-06-15
Publicerad:
2022-12-07