Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 22 apr 2024

Ny entreprenör utsedd för avslutande etappen av multiaktivitetshuset

Gällivare kommun ändrar tilldelning av uppdraget att slutföra den sista etappen i bygget av ett blivande multiaktivitetshus. Det blir nu Nåiden Bygg AB som färdigställer huset.

I början på mars tilldelades SSEA uppdraget något som Nåiden Bygg AB överklagade. Kommunen har mottagit förvaltningsrättens dom som säger att utvärderingen av entreprenaden för den avslutande etappen av multihusprojektet ska göras om på så sätt att entreprenaden tilldelas Nåiden Bygg AB istället för SSEA.

Gällivare kommun kunde redan i utvärderingen av anbuden konstatera att båda företagen har kapacitet och kunnande för att genomföra projektet på ett betryggande sätt. Därför känner sig kommunen trygg i att projektet kommer att fullföljas på bästa sätt oavsett vilken entreprenör som bygger.

De alternativ kommunen ställts inför är att begära överprövning av förvaltningsrättens dom, avbryta upphandlingen och göra en ny eller att ändra tilldelningen enligt förvaltningsrättens dom. Kommunen väljer nu alltså att tilldela enligt domen, säger Peter Eriksson, tillförordnad projektchef på Gällivare kommun.

Byggstarten av den avslutande delen av multiaktivitetshuset är planerad att starta hösten 2024.

Om multiaktivitetshuset

Multiaktivitetshuset är Gällivare kommuns satsning till ett aktivt och socialt liv där kultur, sport och fritid ska genomsyra huset. Byggnaden ska bli en välkomnande mötesplats för medborgare, besökare mitt i centrala Gällivare. Huset blir i sex våningsplan och kommer innehålla äventyrsbad, simhall med undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten, spa, sporthall, restaurang, bio, klättervägg, skatehall, bowling, bibliotek och mycket mer. Multiaktivitetshuset är en del av samhällsutvecklingen i Gällivare.

Läs mer om projektet här.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-04-22
Publicerad:
2024-04-22