Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 28 sep 2023

Bygg ditt framtida hem vid Dundret

På det nya bostadsområdet på Repisvaara vid lågfjället Dundret får du ett naturnära boende.

Drömmer du om att bygga nytt hus? Kommunen har för närvarande lediga småhustomter på Repisvaara i närheten av Dundret i Gällivare. Med naturen runt knuten och lågfjället Dundret som granne har du nu chansen att förverkliga din dröm.

Nya bostäder, skolor, nytt aktivitetshus, fler idrottsanläggningar och ett trevligare centrum. Gällivare är mitt uppe i en spännande omvandling både innehålls- och arkitekturmässigt. Här skapas ett samhälle med hållbarhet som ledstjärna och mötet mellan människor är centralt.

De områden som uppfyller krav på hållbara, attraktiva och inkluderande livsmiljöer och förutsättningar för bostäder med hög kvalitet är bland annat förtätningar av centrum, områdena vid Repisvaara och Dundret, Noulajärvi samt landsbygden.

Den gröna omställningen innebär stora möjligheter för Gällivare kommun att växa och utvecklas. Fler medborgare behövs och då behövs fler bostäder. Det planeras nu för fullt för att möta efterfrågan där kalkylen visar att det behövs 1200 nya bostäder de närmaste åren.

Läs mer och boka din tomt här Öppnas i nytt fönster..


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-09-28
Publicerad:
2023-09-28