Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 26 jun 2023

Utkörning av matavfallskärl fortsätter

Under sommaren 2023 fortsätter utkörningen av matavfallskärl till resterande villor, flerbostadshus och verksamheter. Utkörningen sker områdesvis och kommer att pågå i flera månader.

Du ska inte börja använda ditt kärl direkt när du får det levererat. Vi kommer att informera alla kunder via annonser, sociala medier och på vår webb när det är dags att starta.

Villor, fritidshus och verksamheter
Tillsammans med kärlet får du ett startpaket med information, en matavfallskorg att montera i diskbänksskåpet och en årsförbrukning biologiskt nedbrytbara matavfallspåsar.

Flerbostadshus
Gällivare kommun levererar kärl till respektive fastighet/avfallsutrymme.Matavfallskorg och påsar till hyresgäster hämtas från Kavaheden av respektive hyresvärd eller fastighetsskötare. Kontakta din hyresvärd eller fastighetsskötare om du saknar matavfallskorg eller påsar.

Utdelning av påsar och matavfallskorgar för flerbostadshus kommer att ske på Kavaheden ÅVC med start 2023-09-04, måndagar och onsdagar mellan klockan 09.00-11.00.

Kontakta informationskuren på Kavaheden ÅVC för vidare information.

Restauranger och skolkök
Gällivare kommun levererar kärl till respektive verksamhet. Verksamheter beställer själva säckar och säckhållare för verksamhetens behov.

Här hittar du information om matavfall, övrigt avfall och sortering.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-06-26
Publicerad:
2023-06-26