Gå till innehåll

Ungdomsrådet

Vad är ungdomsrådet?

Vi är ett gäng ambitiösa, härliga ungdomar mellan 13 och 26 som inte nöjer oss med att sitta och gnälla utan istället tar tag i saker och ser till att det händer något för oss unga. Vi är inte partipolitiker men vi tycker om att påverka allt som rör unga. En till sak som är bra med Ungdomsrådet är att vi lär oss mycket och lär känna många nya goa människor.

Vad gör ungdomsrådet?

Vi träffas i vår lokal, vägg i vägg med fritidsgården, ungefär en kväll var tredje vecka. Vi planerar en massa aktiviteter, som t.ex. teaterföreställningar, konserter, stand-up och föreläsningar. Frågor rörande demokrati, delaktighet och inflytande är även något som vi tycker är viktigt och arbetar med. Vi kan också påverka politikerna i Gällivare eftersom vi har egna kontaktpolitiker från Kommunstyrelsen med på våra möten. Om politikerna ska fatta ett viktigt beslut som rör ungdomar måste de alltid fråga oss i Ungdomsrådet vad vi tycker! Bra va?

Vadå, kan ungdomsrådet påverka hur jag som ung i Gällivare har det?

Ja! Men vi är så klart beroende av att få in tips och idéer från dig vad du vill att vi ska jobba med.

Men det finns väl inga pengar för att göra aktiviteter?

Ungdomsrådet har en egen budget på 100 000 kronor som vi kan använda till att göra olika saker.

Det här låter ju toppen, kan jag gå med i ungdomsrådet?

Vi vill gärna bli fler i Ungdomsrådet, ju fler vi är desto lättare är det att påverka! Om du vill göra din röst hörd så kan du maila till oss eller ringa på 0970-818 108 eller 0970-818 860.

Men om jag bara är intresserad av en del arrangemang, måste jag då vara med på allt?

Vi är några eldsjälar som är med på ALLT, från stora arrangemang till att skriva yttranden till politikerna. Men du behöver bara engagera dig i det som intresserar dig, resten struntar du i.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-02-06
Publicerad:
2023-02-06