Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 11 jul 2024

Upplev Dundret på sommaren

Foto: Magnus Emlén

Foto: Magnus Emlén

Välkommen sommaren! Dundret erbjuder spännande äventyr och avkopplande stunder i naturen. Upplev magiska stunder under midnattssolen när himlen är fylld av ljus även under nattens timmar.

För dig som älskar äventyr på två hjul erbjuds en otrolig cykelupplevelse längs Dundrets fina downhillbana, Sveriges längsta flow-trail, som sträcker sig över 5,5 kilometer av grönt spår med varierande features i olika svårighetsgrader. Med 600 meter av träbroar tar leden dig genom en variation av vegetation, från kalfjäll till sjöar, myrar och skogsland. Njut av de otroliga utsiktsplatserna längs vägen och ta in den spektakulära utsikten över det omgivande landskapet.

Med den bekväma sittliften med cykelhållare tar du dig enkelt upp till toppen så att du kan njuta av en naturnära upplevelse på två hjul. Ta med dig kompisgänget eller kollegorna och ge er ut på ett äventyr ni sent kommer att glömma.

Om du föredrar att utforska fjället till fots finns fantastiska vandringsleder med spektakulära vyer och minnesvärda naturupplevelser. För att bryta av vandringen kan du också ta ett dopp i Harrträsk, njuta av en picknick eller grilla en korv i någon av våra fina grillkåtor i barnområdet där du också kan lära dig mer om djurlivet vi har runt hörnet. För dig som gillar fiske finns Harrträsk vid foten av fjället.

För att fylla på energi under dagen, finns det en kiosk där du kan njuta av läckra mjukglassar och förfriskningar.

Och för dig som vill bo nära naturen erbjuds en camping för husvagnar och husbilar samt det nyrenoverade Fjällhem som är beläget vid foten av fjället och endast ett stenkast från sittliften som tar dig till toppen.

Att kunna ta bilen till toppen en ljus och varm sommarnatt för att njuta av den fantastiska utsikten där du kan se 1/11 del av Sveriges yta är verkligen en lyx! Under din vistelse kan du också stöta på det rika djurlivet med fåglar och renar som lever i området.

Oavsett om du söker äventyr, avkoppling eller en kombination av båda, har Dundret allt du behöver för en minnesvärd upplevelse på fjället.

Välkommen att utforska Dundret och skapa oförglömliga upplevelser!

Foto: Magnus Emlén


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-07-12
Publicerad:
2024-07-11