Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 10 jan 2024

Välkommen till en ny säsong på Dundret

Foto: Magnus Emlén

Äntligen vinter! Efter en riktigt spännande sommar där vi äntligen fick inviga cykelleden så är det nu dags igen för en vintersäsong och som vi har längtat.

Det blir den femte säsongen som vi här på Dundret får bjuda in till gnistrande pister och härliga minnen tillsammans. Och det har redan nu hänt en hel del spännande på Folkets berg. En riktigt bra höst för snöläggning har gjort att vi var i ett ovanligt bra snöläge inför jullovet. Men säsongen rivstartade redan den 1 december i samband med världscupen på Hellnerstadion, riktigt härligt att starta säsongen med full fart på båda anläggningarna och en skidfest i hela kommunen.

Våra vänner från VildaKidz besöker Trollihopp varje år och sprider lite glädje tillsammans. Den här gången blev det massor av julmys i barnområdet med julklappsutdelning och även matutdelning till de som behöver extra omtanke kring jul. Förutom det så var det full fart med både pulka och skidor. Självfallet så fanns maskotar från både VildaKidz och Trollihopp på plats. Visst vet ni om att all pant från Dundret skänks till VildaKidz, så de kan fortsätta göra gott.

Vi har även hunnit med ett efterlängtat event. Kimbo Sessions som blev en riktigt uppskattad händelse redan förra säsongen har nu besökt Dundret igen. I samband med Kimbo Sessions så har vi också invigt parken för säsongen.

Vi utökar våra öppettider under loven, även under sport- och påsklov. För mer exakta öppettider så kan ni besöka vår hemsida där ni hittar uppdaterad information om både öppettider och backstatus, dundretlapland.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller följ oss på sociala medier @dundretlapland

Hälsningar från oss på Dundret

Dundret Lapland

Foto: Magnus Emlén

Vad händer på Dundret?

Att Dundret berör råder det inget tvivel om och det tycker vi som jobbar här är både bra och viktigt. Indirekt kan man påstå att Dundret är en angelägenhet för alla som bor och verkar i Gällivare oavsett om man nyttjar anläggningen aktivt eller inte. Dundret ska ju vara en anledning för människor att flytta hit och samtidigt en anledning för invånarna att stanna kvar i vårt fina samhälle.

Så vad händer då på Dundret?

Det korta svaret är - massor! Förutom den nya sommarsatsningen med cykling så har ett omfattande arbete pågått på berget för att säkerställa att så mycket som möjligt ska vara åkbart redan från tidigt på säsongen och långt in på våren, ett arbete som är långt ifrån färdigställt men som vi hoppas kommer uppskattas brett av våra gäster, parallellt med det har även gediget underhåll genomförts på anläggningen i allmänhet och liftarna i synnerhet, ett utmanande arbete då många beståndsdelar är långt ifrån nya. Inför säsongen öppnar även vårt helrenoverade Fjällhem med 82 bäddar som blir ett efterlängtat tillskott i vårt boendebestånd och öppnar helt nya möjligheter för våra gäster att bo bekvämt nära backarna.

Utvecklingsplanerna då?

Ja, de fortgår, dessvärre är det en ganska tidskrävande process att upprätta en ny detaljplan. Varje inblandad myndighet har sin specifika hantering vilket Dundret har väldigt liten möjlighet att påverka, vi har en förhoppning om att ett antagande av planen kommer att kunna ske under 2024 varpå arbetet med infrastruktur- och byggprojektering kan komma igång på riktigt.

Hoppas vi ses i backen!

/Michael Lindgren, anläggningschef

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-01-10
Publicerad:
2024-01-10