Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 29 jun 2023

Unik isgala återuppstår - i Gällivare

EM-medaljören Matthias Versluis och Juulia Turkkila från Finland under Christmas on Ice i Luleå. Den 29-30 december gör isgalan med livemusik och konståkning på toppnivå comeback i Isborgen i Gällivare med nyårstema: New Year´s on Ice. Foto Magnus Stenberg

Gällivare får en egen glittrande isgala, med konståkning, akrobatik och livemusik av världsklass: New Year’s on Ice den 29 - 30 december i is- och evenemangsarenan Isborgen.

– Vi avrundar 2023 och firar in det nya året med en sprakande show för hela familjen, säger Daniel Sonntag, eventansvarig i Gällivare kommun.
Planeringen startade redan i slutet av förra året. Efter kontakt med Lena Callne, som var projektledare för Christmas on Ice i Luleå, så började bitarna falla på plats.
– Och det känns fantastiskt att vi nu, precis ett halvår innan på dagen, kan presentera en egen isgala här i Gällivare, säger Daniel Sonntag.

Isgalan bjuder på livemusik rakt igenom hela showen, med såväl rikskända som lokala gästartister och till det konståkning på högsta nivå med OS-åkare som professionella showåkare, eldartister och dessutom ett nytt moment: luftakrobaktik. Konstnärlig ledare är koreografen Irina Majorova.

Bakom produktionen står projektledaren Lena Callne tillsammans med Stefan Gunnarsson, kapellmästare och VD för produktionsbolaget Son of a Gun Music AB.
– Vi tar med oss alla erfarenheter från tidigare produktioner men vill förstås vässa konceptet ytterligare och skapa något helt unikt för Gällivare, säger Lena Callne och får medhåll av Stefan Gunnarsson:
– Vi skräddarsyr en show med musik och artister som vi hoppas och tror att Gällivareborna ska kunna ta till sig, från minsta barn till far- och morföräldrar. Och självklart kommer det att märkas att det är just en nyårsgala det handlar om, även musikaliskt.

I Gällivare presenteras New Year´s on Ice i tre föreställningar:

  • Fredagen den 29 december kl. 13.00
  • Fredag den 29 december kl. 19.00
  • Lördag den 30 december matinéföreställning kl. 13.00

Biljetterna släpps i augusti. Artister och konståkare presenteras löpande.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-06-29
Publicerad:
2023-06-29