Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 09 jul 2024

Öppet hus och invigning av Regnbågens förskola

Så blev det äntligen dags för invigning av Regnbågens förskola. Barnen fick stolt visa upp sina alster i form av regnbågar i alla dess former, en maskot delade ut ballonger, besökarna utmanades i en tipsrunda och fick njuta av saft och popcorn.

Byggstarten för den nya förskolan var i maj 2022 och lagom till skolstart hösten 2023 kunde förväntansfulla barn och personal flytta in i de nya lokalerna. Nu har alla installerat sig och lärt känna sin nya förskola.

Det har blivit ett lyft för vår verksamhet och har inneburit att vi fått helt andra möjligheter i våra lärmiljöer, säger Ellinor Haglander, rektor."

Förskolan, som har fått namnet Regnbågens förskola, är i två våningsplan och ligger vackert belägen nära älven med utsikt mot Dundret. Namnet signalerar även att kommunen står för mångfald.

Regnbågens förskola har sex avdelningar. På nedre plan har vi två småbarnsavdelningar med barn i ålder 1–2 år. På övre plan har vi tre avdelningar med barn i åldern 3–5 år och en avdelning med minoritetsspråken finska och meänkieli där barnen är mellan 1–5 år, berättar Ellinor.

På Regnbågens förskola hittar man bland annat spännande och säkra utemiljöer för lek på den väl tilltagna utomhusytan. Inomhus möts barnen av en mångsidig och pedagogisk miljö med glaspartier och tittgluggar där de kan spana ut och utforska. Men det finns även lugnare områden.

Den nya förskolan är en så kallad konceptförskola som är designad för barn. Modellen är populär och byggs av flera kommuner i Sverige.

Regnbågens förskola.

Fjälldalens förskola

Bygget av Fjälldalens förskola på Repisvaara pågår för fullt och själva byggnaden kommer inom kort att färdigställas. Därefter fortsätter arbeten med mark och utemiljö runtom förskolan och hela byggnationen kommer att färdigställas under hösten. Planerad verksamhetsstart är vid årsskiftet. Förskolan utformas för att passa in i naturen på Repisvaara och utemiljön kommer att följa samma tema.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-07-09
Publicerad:
2024-07-09