Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 25 jun 2024

Vuxenutbildning i Gällivare öppnar dörrar till nya möjligheter

Porträttbild på Carina och Linnea

I Kunskapshuset i centrala Gällivare, kan du hitta nya möjligheter genom vuxenutbildningen. På plan 5, även kallat möjligheternas plan, erbjuds utbildningar som tillgodoser allt från nyfikna nybörjare till de som vill yrkesväxla mitt i livet.

Oavsett om du behöver komplettera din tidigare skolgång med grundläggande ämnen från grundskolan eller gymnasiet, eller önskar ta steget vidare inom ett nytt yrke, har vuxenutbildningen något att erbjuda för alla som bor i Gällivare", säger Carina Wennberg som arbetar som studie- och yrkesvägledare.

Vuxenutbildningen anpassar sig för vuxna studerandes behov och inkluderar kurser i svenska för invandrare, komvux som anpassad utbildning samt flera yrkesutbildningar där du kan till exempel kan utbilda dig till barnskötare, undersköterska, eller yrkesförare. För den som vill läsa en högre utbildning finns även yrkeshögskoleutbildningar i egen regi som är anpassade efter näringslivets kompetensbehov, såsom bergmaterialingenjör och processtekniker med vätgaskompetens.

I samarbete med andra utbildningsanordnare finns ett brett utbud av distansutbildningar inom både högskola, universitet och yrkeshögskola. Du kan läsa hela program eller fristående kurser i din egen takt. För den som studerar i Gällivare finns möjligheten att träffa andra studerande och nyttja studerandeservice i form av grupp- och studierum och tentaminsservice på plats i Kunskapshuset.

Studie- och yrkesvägledarna Carina Wennberg och Linnéa Törmänen Spasskaya finns tillgängliga för personlig vägledning för dig som har funderingar om utbildningsmöjligheter och studieval.

Att utbilda sig är att ta ett steg mot en ljusare framtid, och vi är här för att visa vägen", säger Carina Wennberg.

Besök oss i Kunskapshuset i Gällivare och upptäck hur du kan forma din framtid genom ny kunskap och lärande. Vuxenutbildningen i Gällivare bedrivs av Lapplands Lärcentra och vi välkomnar dig till en värld där utbildning kan öppna dörrarna till nya möjligheter.

Kontaktuppgifter

Carina Wennberg, Studie- och yrkesvägledare för yrkesutbildningar
E-post: carina.wennberg@lapplands.se
Telefon: 010-143 72 12

Linnéa Törmänen Spasskaya, Studie- och yrkesvägledare för grundläggande- och gymnasiala kurser
E-post: linnea.tormanen@lapplands.se
Telefon: 070-395 99 69


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-06-25
Publicerad:
2024-06-25