Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 25 apr 2024

Gymnasieelever från Gällivare briljerar i Ung företagsamhet

Deltagarna från båda UF-företagarna står med priserna i hand

Kika in UF-företagarnas egna Instagramkanaler, naturbradet_uf samt stillhet.uf

Bland nästan 39 000 elever i hela landet så har två UF-företag från Gällivare tagit sig hela vägen till SM-finalen i Ung företagsamhet. UF-företagarna, Naturbrädet UF och Stillhet UF, representerar Gällivare i fyra kategorier av tio.

I finalen, som går av stapeln på Älvsjömässan i Stockholm den 28–29 maj, kommer UF-företaget Naturbrädet UF tävla i årets affärsplan samt årets innovation. Naturbrädet UF vann tävlingen årets affärsplan i den regionala mässan, vilket innebär att de i dagsläget har kvalificerat sig till topp fyra i Sverige.

Stillhet UF är i sin tur kvalificerad för SM i tävlingen årets UF-företag, vilken är den mest omfattande och prestigefyllda tävlingen av alla. De vann första pris i den regionala tävlingen i Norrbotten. Även tävlingen årets säljare vann de med Tilda Malmelöv, som nu tävlar vidare på SM.

Det är många år sedan som ett företag från Norrbotten var placerad så högt upp i en tävling på SM, och ännu längre sen som ett företag från vår skola var det. Så detta är otroligt stort med tanke på att landets alla regioner är med och tävlar. Att som lärare få vara med och följa deras resa och utveckling under året är en ära och ett privilegium", säger UF-lärare Marie Nordström Ahnqvist.Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-04-25
Publicerad:
2024-04-25