Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 21 dec 2016

Nya lägenheter i centrala Gällivare

Lovikka

Magnus Johansson, Birgitta Larsson, Magnus Rova, Jeanette Wäppling, Eric Palmqvist och Maria Åhlén.

Lovikka Bygg AB har snart tolv nya lägenheter klara för inflyttning i centrala Gällivare. Kommunstyrelsens samhällsplaneringsutskott besökte nyligen byggarbetsplatsen och imponerades över hur snabbt allt har kommit på plats.

I korsningen av Smedjegatan och Hantverkaregatan har Lovikka Bygg AB byggt ett flerfamiljshus i tre våningar med hiss. Det är ett trähus som innefattar tolv bostadsrättslägenheter med en mix av tvåor och treor. Varje lägenhet har en balkong med tillhörande carports och förråd. Alla lägenheter blev sålda på endast två dagar.

- Lovikka Bygg ämnar bygga mycket mer i Gällivare. Många planer finns varav vi snart kommer presentera nästa projekt för gällivareborna, säger Magnus Rova, ägare Lovikka Bygg AB.

- Jag är jätteglad att vi fått in en ny exploatör som bygger i Gällivare. Att alla lägenheter blev sålda på så kort tid visar att det finns ett stort behov och vi hoppas att fler exploatörer utifrån detta visar intresse. Vi är också glad att Lovikka Bygg visar fortsatt intresse för att bygga, säger Gällivares kommunalråd Jeanette Wäppling.

I samarbete med Derome Plusshus AB har trähuset levererats i färdiga moduler som monterats upp på plats. I januari kan nya lägenhetsägare flytta in om allt går enligt plan.

Målare


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-13
Publicerad:
2016-12-21