Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 21 dec 2016

Fler nya lägenheter

Lägenheter

Skiss över området av Nordmark & Nordmark arkitekter.

Nåiden Bygg AB bygger 62 lägenheter för LKAB vid älven på kvarteret Kommunalhemmet i Gällivare. Området ska bebyggas med fyra flerbostadshus och ersätter bostäder som avvecklas i Malmberget i och med samhällsomvandlingen.

Byggstarten planeras till efter årsskiftet 2016/17 och de två första husen beräknas vara klar sommaren 2018 och resterande 31 lägenheter i januari 2019. Husen får i huvudsak en tegelfasad och blir i fyra våningar.

- Nu blir det verkstad, Kommunalhemmet 6 är LKABs tredje bostadsprojekt som startats i närtid. Nu går vi in i en intensivare byggperiod och detta projekt kommer att följas av fler projekt. Vi ser fram emot att skapa attraktiva bostäder på orten, säger Dan Johansson avdelningschef samhällsomvandlingen LKAB.

- Vi kommer också att ta hand om utemiljöerna med carports, cykel- och bilparkeringar, lekytor och planteringar. Ambitionen är att vi ska bli kvar i Gällivare med fler projekt och vi har anställt bland annat snickare från Gällivare och Porjus, säger Jens Fredriksson, arbetschef på Nåiden Bygg.

- Nya bostäder på kvarteret Kommunalhemmet är ett välkommet och önskat tillskott för våra hyresgäster då efterfrågan är stor på lägenheter i centrala Gällivare. Platsen är fantastisk fin med närhet till vatten och ändå centrumnära. Vi är glada att kunna vara delaktiga till att det byggs just här och blir en del av det nya Gällivare, säger Siv Aidanpää-Edlert, VD LKAB Fastigheter.

Lägenheterna blir hyresrätter och ersätter bostäder från LKABs bolagsområde i Malmberget.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-13
Publicerad:
2016-12-21