Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 21 nov 2023

De vill sätta guldkant på tillvaron för äldre

Människor som dricker kaffe

I dagsläget är de nio volontärer som håller i aktiviteterna.

”Vi är några helt vanliga personer som känner att vi vill göra något för att minska ensamheten bland äldre”. Så beskriver Gällivares volontärer sig själva.

– Varför vi startade det här var för att vi fick höra att så många äldre sitter ensamma, och då frågade vi oss vad vi kan göra, säger Eva Tolonen Larsson.

Sedan januari anordnar Gällivares volontärer aktiviteter varannan eller var fjärde vecka för de över 65 år. Bland annat har det grillats korv, sjungits allsång och spelats bingo.
– Vi brukar fråga vad de vill göra nästa gång, men oftast vill de bara komma och fika och prata, säger Eva Tolonen Larsson.

Aktiviteterna hålls i dagsläget på Ljusglimten på Enen och i kvarterslokalerna på Hägern och Granbacka.

En av de som brukar hålla i träffarna på Hägern är Ramiz Husakovic.
– Det är fantastiskt, man får mer än vad man ger, Ramiz.

Det är någonting som volontärerna är rörande överens om, oavsett aktivitet eller lokal får man som volontär mycket tillbaka.
– Bara att få se den där glädjen när de har gjort någonting och frågar när vi ska hålla i något nästa gång, säger Inger Nordvall.

Bli volontär

Carina Nilsson, samordnare för aktiviteter för äldre, är den som har dragit i gång projektet. Hon hoppas att fler ska vilja vara med och engagera sig som volontärer.
– I vårt glada gäng får du känna gemenskap och glädje samtidigt som du ger någon annan samma sak, säger Carina Nilsson, samordnare för aktiviteter för äldre.

För mer information kontakta anhörigcenter, Ljusglimten, tfn. 0970-81 87 14.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-11-21
Publicerad:
2023-11-21