Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 14 jul 2023

TTG Motor utvecklar sin verksamhet i Gällivare

TTG Motor

Linda och Sevdo Arifi driver TTG Motor tillsammans.

TTG Motor Lack Plåt i Norr AB går in i en ny fas i bolagets historia när de nu har utvecklat ett eget koncept att tillverka husbilar. De så kallade plåtisbilarna tas fram genom att bygga om olika skåpbilar. Ägaren av bolaget, Sevdo Arifi, har gjort egna mallar och formgjuter delarna i verkstaden i Gällivare.

Den välutrustade motor-, lack- och plåtverkstaden på Vouskonjärvi industriområde i Gällivare har gått in i en ny fas i och med tillverkningskonceptet av så kallade plåtisar. Plåtisar är ombyggda skåpbilar och öppnar upp marknaden för de som inte har råd att köpa en fabriksny husbil.

- Vi startade TTG Motor Lack Plåt i Norr AB 2016 och har specialiserat oss på tunga fordon, bildiagnostik, bilservice, plåt och lackering. Vi tar emot alla bilmärken, skotrar och motorcyklar. Vi har en lackbox med saxlift som används flitigt för att lösa våra kunders ärenden. Men nu vill vi utveckla våran verksamhet och har tagit fram det här konceptet med specialbyggda husbilar, säger Sevdo Arifi.

- Sedan vi kom till Gällivare, under 2007 från Balkan, har vi jobbat hårt för att bygga en framtid här för våra barn. Det känns spännande att vi nu utvecklar företaget. Med en plåtis får du med dig alla bekvämligheter från hemmet som kylskåp och frys, gasolspis, dusch, toalett och mycket mer, förklarar Linda Arifi, kommunikations- och kundansvarig.

Planen är nu att öka tillverkningstakten och initialt bygga två husbilar per månad. Om den nya verksamheten utvecklar sig på ett positivt sätt kan det bli aktuellt med nyanställningar.

Lackspruta

Sevdo Arifi dansar fram med lacksprutan, ett riktigt hantverk.

Plåtis invändigt.

En nybyggd plåtis med alla bekvämligheter du kan tänka dig. Vridbara säten, display för batterinivå som även visar status för färsk- och gråvatten, elektrisk ventilationsfläkt i taket, och öppningsbara fönster med myggnät och mörkläggningsgardiner är några av de specialbyggda tillbehören.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-07-14
Publicerad:
2023-07-14