Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 26 jun 2023

Företagsbesök

Från vänster: Jennie Emmoth general manager på Scandic Gällivare, Birgitta Larsson kommunalråd, Anders Rassing kock Scandic Gällivare, Monica Johansson företagslots på Gällivare Näringsliv AB, Hanna Larsson Aspebo destinationsutvecklare på Gällivare kommun, Lisa Emmoth hotel manager på Scandic Gällivare.

Visste du att idén om "häng-upp-handduken" för att spara på naturens resurser kom från Scandic-hotellen? Det har sedan blivit en standard inom hela hotellbranschen.

Det, och mycket mer, lärde vi oss under vårt senaste företagsbesök på Scandic Gällivare. Gällivare kommun och Gällivare Näringsliv besökte tillsammans detta familjeföretag där vi hade nöjet att träffa Jennie och Lisa Emmoth samt kocken Anders Rassing.

Under åren har hotellet utvecklats på många sätt med både tillbyggnader och fler rum, 80 st. De har även lagt till ett modernt gym, en pool, jacuzzi och en relaxavdelning. Dessutom har de arbetat aktivt för att minska sitt klimatavtryck.

Anders, berättade om sitt engagerade arbete för att bidra till hotellets hållbarhetsmål. Allt från att servera ekologisk och mer växtbaserad mat till att använda rättvisemärkt kaffe.

- Scandic Gällivare är ett inspirerande exempel på hur företag kan växa och samtidigt bidra till en mer hållbar framtid inom besöksnäringen, säger kommunalrådet Birgitta Larsson.

Ett stort tack till Scandic Gällivare för att vi fick möjligheten att besöka er!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-06-26
Publicerad:
2023-06-26