Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 15 mar 2024

Årets miljöstipendium går till …

Årets miljöstipendiat Tobias Larsson

… Tobias Larsson för att han drivit arbetet med omhändertagande av smältvatten och dagvatten från Dundrets skidanläggning.

Jag är tacksam för möjligheten att uttrycka min uppskattning till Gällivare kommun för deras generösa stipendium. Det har varit en resa fylld med utmaningar och tvivel, där många trodde att utvecklingen av Dundret var omöjlig på grund av dess höga naturvärden och Natura 2000-status. Men detta projekt har visat att det är möjligt att både förbättra miljön och skapa nya möjligheter för nyttjande av marken. Jag ser fram emot den dag då ett hotell pryder denna plats, vilket kommer att vara en stor seger att fira. Fram till dess är detta en betydelsefull milstolpe. Tack.", säger Tobias Larsson.

Juryns motivering

Stipendiaten belönas för sitt engagemang i hanteringen av smält- och dagvatten vid Dundrets skidanläggning, vilket betydligt minskat påverkan på Dunderbäcken och Harrträsk. Genom innovativ användning av flerstegsmodellen för vattenhantering har stipendiaten effektivt löst ett långvarigt problem, förbättrat vattenkvaliteten och bidragit till miljöns skydd.

Miljöstipendiet

Stipendiet tilldelas för att uppmuntra personer, företag, organisationer etc. verksamma inom kommunen till en fortsatt positiv utveckling och uppmärksamma genomförda intressanta miljöprojekt som gagnar miljöarbetet inom kommunen.

Urvalskriterier
Stipendiet ska kunna utgå till enskilda grupper, företag och organisationer som utmärker sig i det viktiga arbetet för en bättre miljö. Miljöstipendium till en person eller organisation som på något vis gör eller har gjort en insats för miljön under året.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2024-03-15
Publicerad:
2024-03-15