Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 12 sep 2023

Gratis WiFi på allmänna platser

Projektet är delfinansierat av EU-initiativet WiFi4EU.

Vid Fjällstugan på toppen av Dundret eller i skateparken i Sjöparken – nu finns det tillgång till snabb och gratis internetuppkoppling på offentliga platser i kommunen.

Genom ett projekt delfinansierat av EU-initiativet WiFi4EU kan nu Gällivare kommun erbjuda invånare och besökare fri tillgång till internet och digitala tjänster på offentliga platser.

- Äntligen kan Gällivare erbjuda gratis publikt Wi-Fi utomhus och på flera offentliga platser. Det kommer att öka den digitala tillgängligheten och bekvämligheten för våra kommuninvånare och besökare, säger kommunalrådet Birgitta Larsson (S).

Exempel på offentliga platser där du gratis kan koppla upp dig är Dundret, Sjöparken och Resecentrum.

- Jättekul att äntligen kunna gå ut med nyheten om detta projekt. Placeringarna är framtagna i samråd med ungdomsrådet tillsammans med förvaltningen för Ungdom, Fritid och Kultur men även IT och fiberenheten, säger Magnus Johansson, digitaliseringsutvecklare på Gällivare kommun.

- Det finns även möjlighet att framöver täcka upp fler områden för våra invånare och besökare.

Här kan du koppla upp dig

Resecentrum - framför och bakom tågstationen.
Kunskapshuset - utanför den östra ingången mot Centralskolan.
Centralskolan - mot parkeringen samt mot Storgatan.
Sjöparken - i aktivitetsparken och skateparken.
Hellnerstadion - läktaren mot husfasaden.
Dundret - Fjällstugan samt utanför butiken/restaurangen.

Så här ansluter du dig

Nätverkets namn är alltid ”WiFi4EU”. Första gången du ansluter dig kommer du till en säker inloggningssida, en så kallad portal. Du loggar sedan in med ett enda klick.

Bakgrund

WiFi4EU är ett initiativ av Europeiska kommissionen som syftar till att förbättra tillgången till internet samt öka digital inkludering för medborgare och besökare runt om i EU.

Läs mer om initiativet här: https://digital-strategy.ec.europa.eu/sv/activities/wifi4eu-citizens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-09-12
Publicerad:
2023-09-12