Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 26 jan 2023

Studenter nyfikna på Gällivare

Gällivare kommun deltog på rekryteringsmässan Pesti Career Day vid universitetet i Uleåborg, Finland, och träffade omkring 200 studenter. De visade intresse både för jobben vi har att erbjuda och för vår plats med närheten till naturen.

Förra veckan deltog Gällivare kommun på rekryteringsmässan Pesti Career Day vid University of Oulu, i Uleåborg, Finland. Universitetet har program för ingenjörer, lärare, ekonomer och arkitekter för att nämna några. HR-konsult Madelene Nilsson och inflyttningslots Magdalena Forsman hade besök i Gällivare-montern under hela dagen och pratade med omkring 200 studenter.
– De är intresserade av både jobben vi har att erbjuda här men också av vår plats. Närheten till naturen och fritidsaktiviteterna, säger Madelene Nilsson, HR-konsult vid Gällivare kommun.

Studenterna visade stort intresse för Gällivare och ställde många frågor. Några har bekanta eller släktingar som har bott i, arbetat eller besökt Gällivare medan andra inte känner till Gällivare sedan tidigare men nyfikenheten är stor.
– Vi upplevde att många ungdomar har en stor vilja att röra på sig efter sin examen och Gällivare är ett spännande alternativ, säger Magdalena Forsman, inflyttningslots vid Gällivare kommun, och fortsätter:
– Vi fick frågor och berättade om stadsomvandlingen, den gröna omställningen, den breda arbetsmarknaden, och så klart också om vår storslagna natur. Det finns ett intresse och en nyfikenhet för Gällivare.

I mars deltar Gällivare kommun på Medrekmässan, som är en av landets största rekryteringsmässor inom sjukvård, hälsa och omsorg, och Skoljobbsmässan som är Sveriges ledande jobb- och karriärmässa inom utbildning och pedagogik.

Hos Gällivare kommun jobbar du med ca 2 000 medarbetare för att invånare och företagare ska få bästa möjliga samhällsservice. Tillsammans gör vi en positiv skillnad, för våra medmänniskor, i livets alla olika skeenden och arbetar för att det ska vara enkelt och attraktivt att bo, leva och verka i Gällivare. Se våra lediga jobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-26
Publicerad:
2023-01-26