Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 22 dec 2022

Vi bygger för livet

Kommunalråden

I dagarna kommer kommunbladet Re:new i din brevlåda och det här är inget vanligt nummer. Tidningen är en ”byggspecial”. Ingen gällivarebo kan ha undgått att det just nu byggs på ett aldrig tidigare skådat vis.

Det byggs bostäder för samhällsomvandlingen, det byggs bostäder för nya gällivarebor och dessutom byggs våra gemensamma lokaler där vi ska mötas, leka, spela, uppleva, njuta - leva.

Gällivare är just nu en stad i kraftfull omvandling och även om man börjar skönja konturerna av framtiden kan det kanske krävas en del fantasi för att skåda slutresultatet mitt i byggdamm, avspärrningar, sprängningar och högljudda maskiner. Det är där den här tidningen kommer in i bilden. Även om det kanske är svårt vill vi ge en inblick i vad det är vi ser framför oss och vart vi är på väg. Vad en ”Arktisk småstad i världsklass” betyder i praktiken. Genom samhällsomvandlingen, den gröna omställningen och industrins mångmiljardsatsningar har Gällivare fått en möjlighet att skapa ett nytt samhälle.

En kommun där inte bara människor trivs och blir kvar men som också lockar till sig nya invånare. Om målet är tydligt blir det lättare att stå ut med det omak och besvär som en så här stor omvandling innebär.

Vi vill också tacka alla gällivarebor för det tålamod och den förståelse som ni visat upp under den här processen. Kanske många förstår att vi inte bara bygger för oss själva utan också för Gällivares barn och till och med barnbarn. För framtiden.

Mycket har redan byggts och också det har en plats i den här tidningen. Det kan ge en bild av vad det vi bygger ska innebära för er gällivarebor, nya och nuvarande. Bostäder, skolor, fritidslokaler, kulturytor, näringslokaler, alla är platser där människor ska röra sig, ja leva. Och det livet har redan börjat på Repisvaara, i Kunskapshuset, i Isborgen, i Sporthallen, i ridhuset. Med mera. Så vi kan med stolthet säga: vi bygger för livet.

God Jul önskar Jeanette Wäppling, Birgitta Larsson och Henrik Ölvebo.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-04
Publicerad:
2022-12-22