Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 14 dec 2020

Fortsatta restriktioner i kommunala fritids- och kulturanläggningar

Gällivare

Vy över Gällivare och Malmberget mot Dundret. Foto: Daniel Olausson/Follow the Light

För att bibehålla den relativt låga smittspridningen och värna vård och omsorg i Gällivare är kommunens fritidsanläggningar fortsatt stängda för allmänheten. Barn och ungdomar födda 2005 eller senare kan liksom tidigare träna om allt sker med hänsyn till gällande avstånds- och hygienrekommendationer.

Biblioteket, bildarkivet och museibutiken tar emot ett begränsat antal besökare åt gången. Biblioteket tar emot max sex besökare samtidigt, museibutiken max tre besökare och bildarkivet tar emot en besökare åt gången.

Av smittskydds- och verksamhetsskäl bildarkivet och museet inklusive butiken helt stängt mellan jul och nyår. Sista öppetdagen för 2020 är den 23 december, därefter öppnar vi igen den 5 januari (stängt Trettondedag jul).

Dessa regler gäller till och med söndag 10 januari 2021.

Utöver detta är is- och evenemangsarenan stängd pga. Pågående åtgärder i takkonstruktionen vilket vi beklagar, men inte kan påverka.

Glöm inte att nyttja alla digitala kulturmöjligheter och alla uteanläggningar inom fritiden. Spela och lek på våra spolade isar, skida i våra spår och testa utegymmen. Med Biblioappen blir det enklare att lyssna på och läsa e-böcker i mobilen eller på surfplattan. Läs mer om appen på Biblioteken i Norrbottens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Eller njut en extra gång av Kulturskolans vackra luciakonsert Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ungdom-, fritid- och kulturförvaltningen

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-19
Publicerad:
2020-12-14