Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 10 jun 2020

Skolavslutning 2020

ballonger

I år blir det en annorlunda skolavslutning i Gällivare kommuns grundskolor. På grund av coronapandemin kan endast elever och personal delta. Föräldrar, släkt och vänner får vänta med firandet tills efter skoldagens slut.

Firande på varje skola
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att människor i så hög grad som möjligt ska begränsa sina kontakter. Klasserna kommer därför inte att samlas för gemensam avslutning på skolorna. Endast elever och personal kommer att delta i skolavslutningen i år.

Respektive skola planerar sin egen skolavslutning
Det är respektive rektor som tillsammans med mentorerna ansvarar för hur skolavslutningen på varje skola ska genomföras. Rektor och/eller mentor återkommer med ytterligare information i SchoolSoft.

Fira gärna efter skoldagens slut
Eleverna, familj, släkt och vänner får gärna fira skolavslutningen efter skoldagens slut. Tänk på att respektera Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Studentexamen
Lapplands kommunalförbund ansvarar för gymnasieskolan och planerar för skolavslutning för gymnasieeleverna. Mer information finns på deras webbsida: http://www.lapplands.se/gymnasium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-13
Publicerad:
2020-06-10