Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 21 dec 2015

Julklappar till barnkultur

barnkultur

Gällivares barn, pedagoger, mammor och pappor är att gratulera. 1 250 000 kronor till föreställningar för barn tre till fem år i fyra olika konstformer har beviljats av statens kulturråd. Detta är en första satsning på förskolenivå i skapande skola som finns för grundskolans alla stadier. 18 kommuner i Sverige har getts möjlighet att söka medel och Gällivare får nog ses som en av de stora vinnarna i beslutet om pengar. Förutom föreställningar blir det insatser för pedagoger och även offentliga familjeföreställningar.

- Det här är en fantastisk satsning. Då ska vi ändå komma ihåg att Gällivare redan innan erbjuder en del för våra minsta barn. En helt fantastisk julklapp till alla barn, pedagoger och föräldrar, säger Jerker Johansson, verksamhetschef kultur/ungdom.

Mer pengar till Byakult
Sparbanken Nord går in årligen in med 100 000 kronor under tre år till projektet Byakult. Ett utvecklingsprojekt som drivs av kulturskolan för landsbygden som omfattar både barn, ungdomar och vuxna. Pengarna är utöver det kulturpartnersavtal som Sparbanken Nord och kulturskolan redan har.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-26
Publicerad:
2015-12-21