Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 08 dec 2014

Aimo Vikman är utsedd till Miljöstipendiat 2014

Aimo Vikman

Miljö- och byggnämnden har beslutat att utse Aimo Vikman från Kattån till miljöstipendiat 2014. Stipendiet avser att stödja och uppmuntra personer, företag eller organisationer som är verksamma inom kommunen, till en fortsatt positiv utveckling och uppmärksamma genomförda intressanta miljöprojekt som gagnat miljövården inom kommunen. Stipendiet är på 5000 kronor och delades ut i samband med kommunfullmäktige den 8 december. Vinnaren Aimo Vikman gladdes åt utmärkelsen:

- Det här sporrar mitt arbete. Stipendiet blir ett välkommet bidrag till bränsle och annat i verksamheten. Jag har samlat över 32 ton järnskrot som har gått till återvinning. Jag slår cirka 60 hektar odlingar runt om i byarna. Det håller landskapen öppna vilket är uppskattat. Just nu har jag 60 stycken Highland Cattle, säger Aimo.

Motivering:
Aimo Vikman driver ekologisk uppfödning av nötkreatur Highland Cattle. Han återbrukar gamla slåtterängar i byar vilket bidrar till att hålla landskapet öppet. Han har dessutom rensat stora mängder gammalt järnskrot, bilbatterier, gamla vitvaror/el-skrot och andra miljöfarliga ämnen från gamla soptippar i byn i samband med plöjning och sådd av betesmarker för djuren.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-05-25
Publicerad:
2014-12-08