Gå till innehåll

Världscup i längdskidor

Datum till
Världscupen - Foto: Daniel Olausson/Follow The Light

Foto: Daniel Olausson/Follow The Light

Världsstjärnorna i längdskidåkning tävlar i världscup på Hellnerstadion vid Dundret.

Den 2–3 december kommer världsstjärnorna i längdskidåkning till Hellnerstadion på Dundret för världscup. Gällivare är en av tre svenska arrangörsorter för världscupen 2023/2024.

Gällivare har sedan mitten av nittiotalet arrangerat världscuptävlingar med stor framgång, senaste gången världscuptävlingar avgjordes i Gällivare var 2012. Nu är det äntligen dags igen!

Köp biljett
Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att komma till biljettinformation.

Ta bussen till stadion
Under helgen 2–3 december kommer det gå extrainsatta bussar mellan Gällivare och Hellnerstadion. Läs mer på www.sporteventgellivare.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Stadsfest i centrum
När världscupen nu kommer tillbaka till Gällivare så görs en riktig storsatsning på kringaktiviteter och utöver skidfest blir det också stadsfest. Redan på tisdag 28 november öppnas eventområdet ”Arctic Plaza” på Vassaratorget. Där bjuds det på allt från hårdrocksfys till skidcoachning, vallningstips, föreläsningar, filmvisning, musik och ett mattält där du kan stilla hungern. Det är också här som invignings- och avslutningsceremonierna samt alla prisutdelningar kommer att äga rum.

Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att komma till programmet för kringaktiviteterna under världscupveckan.


Vill du hjälpa till under årets folkfest? Bli funktionär!
SportEvent söker funktionärer både till Gällivarepremiären 17–19 november och World Cup Cross Country 2–3 december. För mer information och kontakt, besök sporteventgellivare.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Evenemangsinformation

Datum
till
Plats
Hellnerstadion, Dundret - 982 41 Gällivare
Arrangör
SportEvent Gällivare Lapland
Telefon
076-145 00 39
E-post
sporteventgellivare@gmail.com
  • Idrottsarrangemang