Gå till innehåll

Dundret

Dundret i Gällivare är en pärla där naturens skönhet möter året runt-äventyr. Från alpin skidåkning och downhill-cykling till världsklassens längdsspår, erbjuder detta naturreservat en oöverträffad kombination av spektakulär miljö och mångsidiga aktiviteter. Utforska arktisk natur och njut av året runt-upplevelser på Dundret

Dundret är verkligen en pärla, lågfjället som ingår i Gällivare skyline. endast 7 minuter från Gällivare centrum.
Dundret är ett naturreservat som erbjuder en oslagbar utsikt över en elftedel av Sveriges yta och är hem för en mångfald av växt- och djurarter. Reservatet är känt för sina vandringsleder i olika svårighetsgrader. Som besökare kan du utforska den arktiska naturen och njuta av frisk luft och fantastisk panoramautsikt.

Vintertid förvandlas Dundret till en pulserande skidanläggning som erbjuder alpin skidåkning av högsta klass. Med välpreparerade pister och moderna liftsystem är det en drömdestination för skidentusiaster. Här finns något för alla nivåer, från nybörjare till avancerade åkare.

För de som älskar längdskidåkning erbjuder Gällivare fantastiska möjligheter och spåren kopplat ihop Centrum med Dundret. Med närliggande Hellnerstadion erbjuds längdspår i världsklass.

Men Dundret är inte bara för vintersportentusiaster. Under sommarmånaderna blir skidanläggningen till en central plats för MTB-cykling. De branta och utmanande stigarna lockar cyklister från när och fjärran. Det är en adrenalinfylld upplevelse mitt i den vackra norrländska naturen.

Relaterat innehåll