Gå till innehåll

Resa

Shopping - Gällivare sommarmarknad

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Oavsett om du väljer bil, tåg eller flyg är det enkelt och smidigt att resa till Gällivare. Gällivare har dagliga flygförbindelser med Stockholm–Arlanda och flygplatsen ligger endast 10–15 minuter från Gällivare centrum. Anländer du med tåg, hamnar du mitt i smeten direkt.

Prata med din boendeanläggning eller kontakta Gällivare Turistcenter för hjälp med transfer via taxi, flygbuss eller kollektivtrafiken. Du som kör till Gällivare med egen bil kan välja mellan E10 eller E45. Kom ihåg att hålla ögonen på vägen och se upp för vilt.

Tåg

Buss

Flyg

För personer som ska resa med exempelvis buss eller tåg och behöver parkering finns möjlighet till en kostnadsfri långtidsparkering inom parkeringsområden nedan. Observera att längsta tillåtna parkeringstid är 4 dygn. Om du behöver parkera fler dygn så ska du uppge detta i e-postmeddelandet när du fyller i dina uppgifter.

Adress: Centralplan 4, 982 36 Gällivare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mejla in dina uppgifter i samband med parkering
Kontakta Gällivare kommun på e-post tillstand.gata@gallivare.se och ange:

  • Namn
  • Personnummer
  • Telefon
  • E-post
  • Syftet
  • Registreringsnummer på det fordon som ansökan avser
  • Ange mellan vilka datum parkeringstillstånd ska gälla

Utfärdad dispens ger inte rätt att stanna och parkera där det enligt trafikförordningen (1998:1276) är förbjudet att stanna och parkera. Missbrukad dispens kan återkallas.

Vid frågor och funderingar runt parkeringstillstånd för rörelsehindrade kontakta: Sanna Johansson, gatuingenjör, telefonnummer växel: 0970-818 000

Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se båtar som trafikerar inom världsarvet Laponia.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-09-04
Publicerad:
2023-06-13