Gå till innehåll

Vildmarksbyn Solberget

Vildmarksbyn Solberget består av ett flertal olika genuina boendealternativ och aktiviteter året runt.

Upplev Solberget – veckotur
Under din sommarvecka vid Vildmarksbyn Solberget får du uppleva den arktiska livsstilen ovanför polcirkeln och ta del av den samiska kulturen och sensommarnaturen.

Vandring med renar – halvdagstur
I Vildmarksbyn Solberget väntar 6 utbildade drag- och klövjerenar på att vandra med er genom lapplands gamla skogar där samer har vandrat i hundratals år. Upplev gemensamt med våra guider Anna eller Dirk ett oförglömligt äventyr. Efter ni har lärt känna renarna och fått lite förklaring i umgänge med renarna kan äventyret börjar!

Hälsa på renar i renhagen
Tillsammans med en guide matar man renarna på gården och lyssnar på spännande berättelser om renar och renskötsel. Efter en kort introduktion hur man leder en ren kan man självständig gå en runda på gården med en ren. självklart får man inte glömma att ta en bild till minne.

Renspanntur - Halvdagstur vid Solberget, utanför Nattavaara
På en traditionell släde färdas vi i väglöst land genom orörda skogar och på frusna myrar. Du kommer uppleva vinterlandskapet från ett helt nytt perspektiv.

Boende
I vårt boende reser du tillbaka i tiden och får uppleva hur man levde här för 100 år sedan. Vi värmer oss i hjärtligt sprakande vedkaminer och på vintern lyser vi upp kvällarna med stämningsfullt fotogenljus och vårt vatten hämtar vi i en kallkälla i skogen.
Varje rum är inrett med personlig design utifrån ett vildmarkstema.

Observera att samtliga aktiviteter och övernattning måste bokas i förväg, ej drop-in.

Foto: Jochen Oetinger

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-12-15
Publicerad:
2023-11-21