Gå till innehåll

Stora Sjöfallet Mountain Lodge

Välutrustat och lättillgängligt fjällpensionat mitt i Laponia, som utöver boende även erbjuder aktiviteter och restaurangservering.

Isklättring i Stora Sjöfallet
Isfallen vid Stora Sjöfallet rankas som Europas femte bästa och från lodgen har ni perfekt utgångspunkt för att utmana dessa mäktiga fall. På vägen västerut mot Ritsem radar flera klassiska isfall upp sig med namn som Mjuka lavinkyssar, Greven, och Grevinnan.

Fiska i Stora Sjöfallet
Vårvintern är en utmärkt tid för isfiske/pimpelfiske! I nära anslutning till nationalparken finns flertalet sjöar perfekta för fiske under dessa månader. Här trivs rödingen, siken, öringen och harren. Fiskeupplevelser är även möjligt under sommaren.

Hyr din kajak hos oss och paddla ut i sjön Langas
Spendera dagen med att utforska vår unika miljö från sjösidan. Du kan även ta dig nära självaste vattenfallet Stuormuorkkegårttje. Att hyra kajak hos oss är också ett perfekt tillfälle att ta sig till andra sidan Langas för att bestiga någon av topparna. All kajakutrustning och flytväst ingår!

Norrskenstur i skoterpulka
Omgiven av vildmark och mäktiga fjälltoppar, färdas du tryggt bakom guidens skoter i uppvärmda pulkor med panoramafönster. Då pulkorna är uppvärmda så ni sitter varmt och bekvämt även under de kyligaste av kvällar.

Guidade topturer i världsarvet Laponia
Stora Sjöfallet Mountain Lodge erbjuder aktiviteter året runt.

Snöskovandring och turskidåkning i Stora Sjöfallet
Med snöskor och turskidor tar du dig till platser som under vintern annars är svåråtkomliga. Håll utkik efter djurspår och njut av tystnaden medan du smidigt tar dig fram i snön.

Boende
Vi erbjuder bekvämt året-runt boende i moderna fjällrum eller lägenheter med självhushåll. Kommer du med husvagn, husbil eller tält erbjuder vi campingplatser med tillgång till servicehus.

Restaurangen - 1 kilometer
Serverar b.la. lokala delikatesser som älg, ren, sik och röding.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-11-24
Publicerad:
2023-11-21