Gå till innehåll

Upplev hundspann

Enastående vinteräventyr i hjärtat av Swedish Lapland, omgiven av det snötäckta landskapet och magiska norrskensnätterna.

Gällivare, en av Swedish Laplands dolda juveler, har under de senaste åren blivit en magnet för äventyrsentusiaster från hela världen. Med sin hisnande skönhet och norrskenets dans på himlen erbjuder staden en unik upplevelse för alla som besöker den under vintermånaderna. Ett av de mest omtyckta äventyren som lockar resenärer är hundspannsturerna som tar dem genom det snötäckta landskapet.

Den arktiska landsbygden
Vintermånaderna i Gällivare är inte bara fyllda med snö, de presenterar även en spektakulär vy av norrskenet. Hundspannsturerna på landsbygden har blivit en favoritaktivitet för besökare som vill kombinera den intensiva skönheten i norrskenet med en färd genom de sagolika skogsmiljöerna.

Upplevelser för alla åldrar och nivåer
Oavsett om besökarna är erfarna eller nybörjare inom hundspann, erbjuder våra företag flera alternativ anpassade efter deras kunskapsnivå och behov. Från korta turer för de som vill smaka på äventyret till längre expeditioner för de äventyrliga själarna – det finns något för alla.

Professionella guider och plikttrogna hundar
De dedikerade teamen bakom hundspannsturerna är inte bara experter inom området utan också passionerade om att dela med sig av sin kunskap om områdenas rika historia och kultur. Hundarna, plikttrogna och vänliga, är hjärtat i varje tur och skapar en nära och magisk upplevelse för varje besökare.

Åka hundspann

Många företag runt om Gällivare erbjuder mängder med olika hundspannsturer

Boka här