Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 19 jul 2023

Gällivare skidgymnasium firar 40 år

Kvällen till ära så var det 80-tals tema.

Så äntligen fick skidgymnasiet fira sitt 40-årsjubileum som blivit tre år försenat på grund av pandemin. Skidgymnasiet startade 1980 och nästan 200 före detta ”skidisar” träffades igen. I princip alla årgångar fanns representerade när man samlades i Gällivare igen.

Vilken fantastisk återträff och äntligen fick vi jubilera. Det var bara glädje hela helgen. Många härliga återträffar långt in på nattimmarna, säger Lisbeth Larsson, tränare på skidgymnasiet i Gällivare.

- Vi tjuvstartade helgen på fredagen med mingel på Istappen i den nya Isborgen. Och det var väldigt mycket nytt för många långväga resenärer som för första gången fick se nya arenan, säger Lisbeth.

Under helgen bjöd Gällivare på fantastiskt väder och skidåkning, femkamp, grillning, skratt och många minnen. Men dagen blev till eftermiddag och det blev dags för hotellet och middag. Det blev en trerättersmiddag med tal och hälsningar från de före detta eleverna Charlotte Kalla och Thomas Fogdö som hade önskat att få vara med men som inte kunde denna gång.

- Ingen ville avsluta dagen ute i backen. Det var verkligen ”propagandaväder”, säger Lisbeth och fortsätter;

- Efter jubileumshelgen har alla som deltagit skickat hälsingar tillbaka till vårat Gällivare och till vårt fantastiska skidgymnasium och till den underbara gemenskap detta skapar.

80-talstema på kvällens festligheter.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-07-19
Publicerad:
2023-07-19