Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 13 mar 2023

I Gällivare kan du vidareutbilda dig till lärare och jobba samtidigt

Vidareutbilda dig och bli högstadielärare i Gällivare kommun.

Gällivare kommun har ett samarbete med Teach for Sweden för att få fler legitimerade lärare till högstadiet. Ännu några dagar är ansökan öppen.

Fram till 28 februari är det öppet för ansökan till det tvååriga ledarskapsprogrammet för dig som vill vidareutbilda dig till lärare. Programmet, som leder till en lärarexamen och lärarlegitimation, riktar sig till akademiker med ämnesbehörighet inom matematik, teknik, NO eller språk.

Du kan alltså få en anställning som lärare hos Gällivare kommun, samtidigt som du går utbildningen. Du arbetar fyra dagar i veckan och har en dag i veckan betald för att läsa din arbetsintegrerade kompletterande pedagogiska utbildning, på distans via Luleå Tekniska Universitet (90 Hp).

Förutom att du får full lön, har du löpande personlig ledarutveckling samt mentorskapsutbyte med andra ledare. Efter programmet är du behörig lärare – med yrkeserfarenhet.

Vid frågor, kontakta i första hand förvaltningen Barn och Utbildning: bouledning@gallivare.se eller skolchef Eva Martinsson eva.martinsson@gallivare.se

Du kan läsa mer och ansöka direkt via Teach for swedens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-04-03
Publicerad:
2023-03-13