Gå till innehåll
Publiceringsdatum: 25 okt 2023

Multiaktivitetshusets arkitekt på besök i Gällivare

Michael Green besöker Gällivare.

Arkitekten Michael Green, MGA Michael Green Architecture, på byggarbetsplatsen för det blivande multiaktivitetshuset.

Multiaktivitetshuset är ritat av den prisbelönta arkitekten Michael Green från Vancouver i Kanada som är känd för sina stora byggnader i trä.

Under veckan gjorde Michael Green ett platsbesök på byggarbetsplatsen i Gällivare centrum och var nöjd med byggets framfart.

Min förhoppning är att medborgarna ska kunna känna en gemenskap här och att det blir en given mötesplats. Trä kommer att bli det huvudsakliga uttrycket i huset men det blir även mycket glaspartier för att ta tillvara på det unika ljuset över årstiderna här ovan polcirkeln, säger Michael Green.

Hans verk återfinns bland annat i New York och Paris med städernas högsta träbyggnader.

Illustration multiaktivitetshuset

Byggnaden ska bli en välkomnande mötesplats för alla där aktiviteter engagerar och möjlighet till socialisering och gemenskap finns.

Multiaktivitetshuset som växer fram mitt i Gällivare centrum ska ge plats för kultur, sport och fritidsverksamhet – allt under samma tak. Det kommer att finnas ett äventyrsbad, spa, sporthall, bio, simhall, restaurang, klättervägg, lokaler för brottning och tyngdlyftning, musik, scenkonst och mycket mer.

Just nu pågår arbete med infästningar för äventyrsbadets vattenrutschbanor samt omfattande betongarbeten. Hösten 2024 väntas byggnaden nå marknivå.

Mer information om multiaktivitetshuset hittar du här och vill du läsa mer om det blivande äventyrsbadet kan du göra det här.

Michael Green

Michael Green besöker det pågående bygget av multiaktivitetshuset.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
2023-10-25
Publicerad:
2023-10-25